Infomlad.netStičišče.siInkubator socialnega podjetništva

Kdo smo

bojan cb1Bojan Mevlja je direktor Središča Rotunda vse od ustanovitve leta 2002. Bogate izkušnje na področju managementa na eni in premišljeno krmarjenje po nevladniških vodah na drugi strani so očitno dobra kombinacija za vodenje mladega in zagnanega tima, ki ceni njegovo znanje, povezujoče vedenje, mirnost, empatijo in predvsem vztrajnost. Poleg vodenja in koordinacije projektov, iskanja sredstev prek razpisov, spodbujanja civilnega dialoga med občinami in nevladnimi organizacijami v regiji ter podpore socialnemu podjetništvu svoj prosti čas v celoti posveča družini, rekreaciji in eko vrtičkarstvu. V naravi se rojevajo nove zamisli in projekti, ki slej kot prej zrastejo tudi na vrtu Središča Rotunda.

urska cbUrška Križman Vižintin je po izobrazbi etnologinja in kulturna antropologinja, ki s svojo širino in zagnanostjo že več kot šest let sooblikuje in se kali v izvajanju evropskega projekta za podporo nevladnim organizacijam v Obalno-kraški regiji. Trenutno je v Središču Rotunda zadolžena za krepitev civilnega dialoga in razvoj novih produktov. Veseli jo sodelovanje v kreativnem, zagnanem in pozitivnem kolektivu, ki lahko vedno računa na njeno odprtost, premišljenost in v potrebe okolja usmerjeno delovanje. Prosti čas preživlja z družino, ki – ob odkrivanju lepih koščkov domovine – sicer diha na pljuča Istre.

zana cbŽana Marčeta se je ekipi Središča Rotunda pridružila leta 2010. Po izobrazbi andragoginja, po srcu strastna tekačica, je ubran kolektiv presenetila s svojo natančnostjo in zbranostjo. Zadolžena je za prenos znanj na nevladne organizacije v okviru Izobraževalne akademije NVO Obalno-kraške regije. Iz preteklih delovnih izkušenj v večji instituciji je v majhen kolektiv Središča Rotunda prinesla organizacijske izkušnje in zdravo mero organiziranosti, ki ji sedaj koristita pri računovodskih poslih in poročanju. V prostem času jo lahko srečate med tekom ob morju, z nahrbtnikom v hribih, s čopičem pred platnom ter v kuhinji, kjer natančnost zamenjata ekperimentiranje in domišljija.

Dorjano Dujmovič ima za sabo pestro poklicno pot – od voznika avtobusa in tovornjaka ter taksista do pomočnika ljudem s posebnimi potrebami in zdaj sodelavca na Središču Rotunda. Zanima ga predvsem področje mladine; pri tem ga kot očeta dveh otrok vodi želja, da bi mlade spodbudil k aktivnostim, ki bi imele zanje pozitiven učinek, kot so gibanje na prostem in ustvarjalnost. Po njegovih  besedah je za človeka bistveno, da se družbeno angažira. To ga je vodilo tudi pri kandidaturi na koprskih županskih volitvah leta 2014, kar je bila zanj poučna izkušnja, prek katere je imel priložnost spoznati veliko novih ljudi. Zase sicer pravi, da je trmast Istrijan – če se nečesa loti, se loti »za prav«.