Infomlad.netStičišče.siInkubator socialnega podjetništva

Inkubator 4.0 – z mladinsko pobudo do službe

Projekt Inkubator 4.0 – z mladinsko pobudo do službe od 1. 2. 2020 do 15. 9. 2021 v Obalno-Kraški in Osrednjeslovenski regiji preko treh 128-urnih usposabljanj za družbeno participacijo v svoje aktivnosti vključuje vsaj 39 mladih.

Ti se na treh področjih: vodenje/menedžment, izvajanje usposabljanj in vodenje spletnih kampanj, najprej usposobijo, nato pa soočajo s konkretnimi izzivi, ki jih izberejo sami ali jim jih posredujejo nevladne organizacije.

Naložbo v vrednosti 177.998,57 EUR sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada, izvaja pa jo konzorcij partnerjev Socialne akademije, Mladinske zveze Brez izgovora in Središče Rotunda Koper.

Več o projektu

Namen projekta Inkubator 4.0 je pomagati mladim aktivnim iskalcem zaposlitve pri vključevanju na trg dela.  V okviru projekta tako mladi:

  • pridobijo kompetence in izkušnje, ki jim jih izobraževalni sistem ni dal,
  • se preizkusijo v razvoju lastne ideje,
  • ob tem odkrivajo svoje osebno poslanstvo ter
  • pustijo sled v družbi.

Tako bomo v projektu izvedli tri vrste brezplačnih usposabljanj:

  • Usposabljanje za vodje pobud za tiste, ki jih zanima vodenje pobud – gibanj, ki imajo družbeni učinek. Med drugim se bodo mladi naučili kako upravljati s časom, kako delati z ljudmi, kako načrtovati projekte, si zastaviti cilje, na koncu pa bodo pridobljeno znanje preskusili v praksi.
  • Usposabljanje za voditelje usposabljanj je namenjen vsem, ki jih zanima delo trenerjev. Naučili se bodo, kako načrtovati usposabljanje, kako načrtovati potek učnega procesa, katere metode izbrati, ter kako na koncu načrt tudi spraviti v prakso.
  • Usposabljanje za vodje kampanj je namenjen tistim, ki jih zanima zagovorništvo, multimedija in bi radi razvili svoje komunikacijske spretnosti. Spoznali bodo, kaj je socialni marketing, kako načrtovati kampanjo in kako pri vsem tem uporabiti multimedijo.

Vsako usposabljanje je sestavljeno iz štirih modulov, dva sta bolj vsebinska, dva pa bolj praktično naravnana. Celoten proces traja od treh tednov do dveh mesecev – odvisno od vrste praktičnega dela. Dodatne informacije so na voljo na spletni strani projekta [https://inkubator40.si/], lahko pa nam pišete tudi na sabina@socialna-akademija.si.