Infomlad.netStičišče.siInkubator socialnega podjetništva

Kdo smo

bojan cb1Bojan Mevlja je direktor Središča Rotunda vse od ustanovitve leta 2002. Bogate izkušnje na področju managementa na eni in premišljeno krmarjenje po nevladniških vodah na drugi strani so očitno dobra kombinacija za vodenje mladega in zagnanega tima, ki ceni njegovo znanje, povezujoče vedenje, mirnost, empatijo in predvsem vztrajnost. Poleg vodenja in koordinacije projektov, iskanja sredstev prek razpisov, spodbujanja civilnega dialoga med občinami in nevladnimi organizacijami v regiji ter podpore socialnemu podjetništvu svoj prosti čas v celoti posveča družini, rekreaciji in eko vrtičkarstvu. V naravi se rojevajo nove zamisli in projekti, ki slej kot prej zrastejo tudi na vrtu Središča Rotunda.

zana cbŽana Marčeta se je ekipi Središča Rotunda pridružila leta 2010. Po izobrazbi andragoginja, po srcu strastna tekačica, je ubran kolektiv presenetila s svojo natančnostjo in zbranostjo. Zadolžena je za prenos znanj na nevladne organizacije v okviru Izobraževalne akademije NVO Obalno-kraške regije. Iz preteklih delovnih izkušenj v večji instituciji je v majhen kolektiv Središča Rotunda prinesla organizacijske izkušnje in zdravo mero organiziranosti, ki ji sedaj koristita pri računovodskih poslih in poročanju. V prostem času jo lahko srečate med tekom ob morju, z nahrbtnikom v hribih, s čopičem pred platnom ter v kuhinji, kjer natančnost zamenjata ekperimentiranje in domišljija.

Tanja Derin je proaktivna in radovedna ekonomistka, z izrednim zanimanjem za trženje. V Središču Rotunda skrbi za vizualno podobo zavoda, trženje in razvoj novih produktov. Rada sodeluje z odprtimi, kreativnimi in zagnanimi osebami, ki so vedno pripravljene na priložnosti, ki jih ponujajo novi izzivi. Je zanesljiva, odgovorna in rada priskoči na pomoč, z veliko mero empatije. Je pozitivka, ki se zelo rada smeji. V dani situaciji vedno vidi na pol poln kozarec. Veseli jo druženje s prijatelji, dobra knjiga v udobnem naslonjaču in aktivno preživljanje prostega časa, bodisi planinarjenje, kolesarjenje ali sprehajanje ob morju.

Denis Goja je po poklicu komercialist – ekonomist, v Središču Rotunda pa s svojim proaktivnim, družabnim in odprtim srcem sodeluje na mednarodnem projektu Arrival Regions. Je strokovnjak na področju razvoja podeželja, turizma in strateških programov lokalnih skupnosti. Deluje kot usposobljen moderator, animator in motivator na delavnicah s primeri dobrih praks. Rad svetuje in organizira različne strokovne, kulturne in športne dogodke. Poleg zavzemanja za razvoj krajevne skupnosti Padna, se v prostem času rad rekreira z igranjem nogometa.

Taja Bonbek Štaher je po izobrazbi magistrica geografije, ki daje zelo velik pomen ekologiji in naravovarstvu. V Središču Rotunda organizira izobraževalne vsebine (predavanja, delavnice, tečaje), načrtuje mladinske programe ter sodeluje pri različnih projektih LAS Istre, ki spodbujajo celovit in uravnotežen razvoj lokalnega območja. Veseli jo timsko delo, je dobro organizirana in natančna. Zna razbrati stisko pri sočloveku in se nanjo odzvati po svojih najboljših močeh. Prosti čas aktivno preživlja s svojo družino. Rada spoznava novo okolje in ljudi, zato jo še posebej veselijo izleti in potovanja.

Miha Rajh je po izobrazbi magister germanistike, ki poučuje nemški jezik na srednji šoli in Ljudski univerzi. V Središču Rotunda opravlja vlogo organizatorja in koordinatorja brezplačnih tečajev v okviru evropskega projekta za spodbujanje kompetenc zaposlenih in brezposelnih nad 45 let. Rad ima izzive, ob katerih pridobiva nova znanja in izkušnje iz najrazličnejših področij, pri svojem delu pa je odgovoren in nemalokrat velik perfekcionist. Uživa tako ob življenjskih pogovorih, kot sproščenih in zabavnih trenutkih v dobri družbi. Ko le lahko, se odklopi in odteče nekaj krogov v naravi ali skoči na kolo in se odpelje, kamor ga noge nesejo.

Suzana Medved je po izobrazbi ekonomistka. Svoje vodstvene sposobnosti je pridobila pri vodenju družinskega podjetja. Organizacijske veščine je z zastopanjem italijanskega podjetja na mednarodnih obrtno podjetniških sejmih še nadgradila. Želja slediti svojim sanjam jo je pripeljala tudi do poklica vizažistke. Ta poklic ji je odprl vrata v svet znanih obrazov, kreatorjev in drugih profilov ljudi v modni industriji. Je zelo ambiciozna in vztrajna oseba ter verjame, da je to nujno vodilo za doseganje svojih ciljev. V marcu 2020 se je pridružila ekipi Središča Rotunda, kjer je zadolžena za informiranje in pomoč pri organizaciji izobraževalnih vsebin, delavnic ter izvedbi različnih projektov. Spoprijemanje z novimi izzivi in sodelovanje s pozitivnimi osebami sta ključnega pomena, da bo s svojo kreativnostjo in doslednostjo pripomogla k še uspešnejšemu delovanju zavoda. V prostem času izdeluje naravno kozmetiko, izleti in potovanja pa jo napolnijo z novo energijo.