Infomlad.netStičišče.siInkubator socialnega podjetništva
Zakonca Mrgole1

Leonida in dr. Albert Mrgole: Ko jim je vse brez smisla

07. 2. 2019, 18.00–20.00, Središče Rotunda


 

Vabljeni na drugo predavanje pomladnega cikla, ki bo v četrtek, 7. februarja ob 18. uri v Središču Rotunda, Destradijev trg 11, Koper (vhod z Vojkovega nabrežja).

Kako motivirati današnje otroke, ko jim je vse brez smisla? Izgubili smo vso avtoriteto, otroci nas zelo malo upoštevajo. Kako naj vplivamo na njih? Skrivnost motiviranih otrok, še zlasti najstnikov, je ves čas smisel. Otroci počnejo stvari, v katerih vidijo smisel. In res je, v mnogih situacijah, kjer odrasli kaj zahtevajo od njih, ne vidijo smisla. Nekateri ne vidijo smisla v učenju, v upoštevanju šolskega reda, pravil in meja, drugi ne v upoštevanju avtoritete; nekateri ne vidijo smisla nikjer in jim je vse brez veze. Zdi se, da nimajo ciljev, da so apatični, brez volje do življenja.

 

Odgovor na zgoraj zastavljena vprašanja sta predavatelja Leonida in dr. Albert Mrgole našla v moči človeške navezanosti in bližine, v zdravi odzivnosti na otrokove razvojne potrebe, v medsebojnih odnosih, kjer se odrasli odzivajo z empatijo. Otroci, ki so v stiku s pomembnimi odraslimi, imajo smisel in sledijo vzgojnim nameram odraslih. Kako do stika in vpliva? Predavatelja bosta pripravila konkretne zgodbe z rešitvami dobrega upanja.

Zakonca Mrgole sta starša štirih otrok in že 15 let delujeta v psihoterapevtski praksi. Starše pritegneta, ko na konkretnih primerih pokažeta, kako ohraniti stik z otroki in starševsko moč v vsakdanjih situacijah. Čar njunih predavanj so konkretne in uporabne življenjske zgodbe, kjer brez olepševanja pokažeta stvari, kakor so v resnici.

 

Vabljeni! Število mest je omejeno. 

Cena posamezne vstopnice je 8 €. 

Vstopnice lahko kupite v Središču Rotunda, Destradijev trg 11, Koper ali s plačilom na TRR SI56 1010 0003 6040 442 (Banka Intesa Sanpaolo), namen: predavanje Mrgole, sklic: 99.
Loading Map ....

Komentiranje izključeno.