Infomlad.netStičišče.siInkubator socialnega podjetništva

Kaj potrebujem za zdravo telo?

Skupaj razblinimo mite, ki pustošijo o prehrani.

Najbrž se boste strinjali, da dandanes o prehrani marsikdo govori in se marsikaj piše. Obstajamo v svetu, kjer je informacij o prehrani in zdravem življenjskem slogu mogoče dobiti povsod. Pogosto nas najdejo kar same in nemalokrat so si nasprotujoče. Vam je to poznano? So tisti, ki pravijo, da sta prehrana športnika in prehrana navadnega smrtnika enaki, s to razliko, da potrebujejo športniki in športnice vsega le malo več. Več hrane, mislim. Na drugi strani so pristaši industrije prehranskih dopolnil in povezujejo športno prehrano primarno s praški, napitki, tabletami in kapsulami.

Oboji se motijo.

Poročanje netoleranc na določena živila ali izločevanje kar celotnih skupin živil iz prehrane je vedno bolj pogosta praksa. Gluten in mlečni izdelki sta na vrhu seznama »obtožencev« za najrazličnejše »zločine« proti našemu zdravju.

Upravičeno?

Smo si res tako različni, da si lahko ta termin vsak interpretira po svoje, ali obstajajo določeni univerzalni principi tudi znotraj prehrane? Odkrili bomo nekaj osnovnih »zakonov«, ki jim prehrana mora ugoditi, če ji želimo reči zdrava in se pogovorimo o načinih, kako to pomeni za različne ljudi, v različnih situacijah.    

Več o predavanju si lahko preberete TUKAJ

Komentiranje izključeno.