Infomlad.netStičišče.siInkubator socialnega podjetništva

POMLADNI CIKEL PREDAVANJ 2021

Pričenjamo z novim- pomladnim ciklom predavanj 2021. Z nami bodo zanimivi gostje:

  • Sanja Lončar
  • Vita Poštuvan
  • Marko Juhant
  • Maja Maraž

Spoznali bomo preproste vendar učinkovite naravne ukrepe, s katerimi lahko okrepimo svoj imunski sistem in preprečimo razvoj respiratornih virusov. Izvedeli bomo, kako lahko obvladujemo stres s tehnikami čuječnosti. Dobili bomo tudi nekaj zelo pomembnih odgovorov s področja vzgoje ter izvedeli, kakšne spremembe doživljamo v partnerski zvezi po prihodu otroka.

Redna cena posameznega predavanja znaša 8 evrov. Cena predavanja v paketu pa znaša LE 6 € (25 % popusta). Vsa štiri predavanja vam za prijave do 21. januarja 2021 ponujamo v paketu za SAMO 24 € (cena vključuje DDV).

Pohitite in izkoristite ugodno ponudbo! Svoje mesto si zagotovite TUKAJ.

Predavanja se bodo zaradi trenutnih ukrepov izvajala preko spleta.

V kolikor se bodo ukrepi sprostili, bodo predavanja potekala v atriju Središča Rotunda, Destradijev trg 11, Koper.

Informacije: tel.:+386 (0)590 47 121, gsm: +386 (0)51 458 410 ali info@sredisce-rotunda.si

VABLJENI! 

Podrobnejši opis predavanj:

SANJA LONČAR – NAJBOLJŠE STRATEGIJE ZA HITRI DVIG IMUNOSTI

Četrtek, 28. januar 2021 ob 18. uri

1. Kako trajno okrepimo imunski sistem (kaj to pomeni, kako to dosežemo in koliko časa za to potrebujemo)? 

2. Kako učinkovito varujemo sluznice pred vdorom virusov (med ostalim tudi, kako lažje in bolj varno dihati pod masko), katere naravne rešitve onemogočajo, da bi se virusi pritrdili in udrli v naše sluznice?

3. Ali lahko ustavimo virozo, ki se je začela?

4. Kako preprečimo, da se viroza razvije v bolj resne okužbe, pljučnice in podobno?

Srečevanju z virusom se žal, ni možno izogniti. Lahko pa zelo vplivamo na to, ali se bodo v našem telesu »prejeli« in replicirali, ali nas bodo hitro zapustili in ocenili za »neustreznega gostitelja« Torej, trenirali bomo negostoljubnost do virusov! 

Sanja Lončar že od leta 2005 vodi največje slovensko nevladno gibanje – projekt Skupaj za zdravje človeka in narave ter vodi infomacijsko središče Zazdravje.net, ki raziskuje številne naravne rešitve za težave, s katerimi se človek danes srečuje.

VITA POŠTUVAN – OBVLADOVANJE STRESA S TEHNIKAMI ČUJEČNOSTI

Četrtek, 18. februar 2021 ob 18. uri

Čuječnost usmerja našo pozornost v trenutek tukaj in sedaj, pri čemer je ključna tudi prijaznost, ki jo ob tem gojimo do sebe. To so spretnosti, ki so zelo pomembne v stresnih situacijah, kjer smo pogosto ne le kritični do sebe, temveč tudi do svoje okolice. Zavedanje, da imamo moč nad upravljanjem naših čustvenih odzivov je ključna za dobro soočanje s takimi situacijami. V aktualni krizi povezani z virusom covid-19 so zaradi tesnega sobivanja z drugimi ljudmi takšne spretnosti še bolj pomembne. Na srečanju bomo spoznali tehnike čuječnosti in jih uporabili pri sebi.

Izr. prof. Vita Poštuvan, univ. dipl. psih. je na Univerzi na Primorskem namestnica vodje Slovenskega centra za raziskovanje samomora in vodi klinično-raziskovalno delo. Intenzivno se ukvarja s preučevanjem in preprečevanjem samomorilnega vedenja in promocijo duševnega zdravja, z implementacijo novih preventivnih programov v Sloveniji in klinično-svetovalnim delom.

MARKO JUHANT – SPOŠTOVANJE OTROKA

Četrtek, 18. marec 2021 ob 18. uri

Tega je zelo veliko na papirju, manj na jeziku, v praksi veliko premalo.

Kako sploh spoštujemo svojega ali tujega otrokaKako izrazimo spoštovanje z dejanji, kje, kdaj, koliko časa? Kakšni so načini za to?  Kakšno je razmerje v obratno smer? V katerih primerih boste (ste) razočarani? Kaj storiti?

Na ta vprašanja nam bo odgovoril Marko Juhant, specialni pedagog za motnje vedenja in osebnosti. Svoje dolgoletne izkušnje z otroki v obliki predavanj s konkretnimi primeri iz vsakodnevnega življenja prenaša na učitelje, vzgojitelje, starše in otroke.

MAJA MARAŽ – SPREMEMBE V PARTNERSKEM ODNOSU PO PRIHODU OTROKA

Četrtek, 15. april 2021 ob 18. uri

Prihod otroka je čudovit dogodek, ki prinaša veliko sreče, a tudi močen preobrat v partnerskem odnosu. Prej ustaljen življenjski ritem postane sedaj za partnerja nepredvidljiv in stresen, kar lahko zaznamuje še tako trdno razmerje. Na predavanju bomo spregovorili o tem, kako sprememba vlog, načina preživljanja skupnega časa in intimnosti vplivajo na partnerski odnos ter kako se uspešno soočati z novimi odgovornostmi, preizkušnjami in izzivi, ki pridejo s prihodom otroka?

Mag. Maja Maraž je psihologinja, specialistka za sistemsko relacijsko psihoterapijo in vodja Psihološkega raziskovalnega inštituta. Izobraževala se je tako v Sloveniji, kot v tujini (Angliji, Avstriji, Italiji, ZDA). Je avtorica številnih znanstvenih in poljudnih člankov na temo starševstva, partnerskih odnosov in travme.

Komentiranje izključeno.