Infomlad.netStičišče.siInkubator socialnega podjetništva

JESENSKI CIKEL PREDAVANJ 2020

Vabimo vas na 4 predavanja jesenskega cikla. Z nami bodo zelo zanimivi gostje: Alenka Košir, Eva Hrovat Kuhar, Uroš Kuzman in Miha Kramli.

Izvedeli boste, kakšen je vpliv zdrave prehrane na fizično in psihično počutje. Dobili boste nasvete, kako se uspešno izogniti pastem v partnerstvu in s tem pripomoči k bolj zadovoljujočemu odnosu. S komičnim pridihom bomo razvozlali enačbo, kako gresta skupaj matematika in komedija. Nenazadnje pa tudi o tem, kakšen vpliv ima pretirana raba pametnih telefonov pri otrocih.

Redna cena posameznega predavanja znaša 8 evrov. Cena predavanja v paketu pa znaša LE 6 evrov (25 % popusta). Vsa štiri predavanja vam za prijave do 17. septembra 2020 ponujamo v paketu za samo 24 evrov (cena vključuje DDV). Pohitite in izkoristite ugodno ponudbo.

Število paketov je omejeno, zato pohitite in si svoje mesto zagotovite TUKAJ.

Znesek lahko poravnate prek nakazila TRR 1010 0003 6040 442 (Intesa Sanpaolo Banka), namen: jesenski cikel, sklic: 99.

Predavanja bodo potekala v atriju Središča Rotunda, Destradijev trg 11, Koper.

Informacije: tel.:+386 (0)590 47 121, gsm: +386 (0)51 458 410 ali info@sredisce-rotunda.si

Podrobnejši opis predavanj:

ALENKA KOŠIR: VPLIV ZDRAVE PREHRANE NA FIZIČNO IN PSIHIČNO POČUTJE TER PREPREČEVANJE BOLEZNI

Četrtek, 24. september 2020 ob 18. uri

Uravnotežena prehrana je zelo pomemben dejavnik zdravega telesa. Kadar smo fit in zdravi, bolje funkcioniramo na vseh področjih ter lažje obvladujemo različne vloge našega življenja. Na predavanju boste izvedeli, kaj sploh je uravnotežena prehrana ter kako izbrati način prehranjevanja v poplavi informacij. Kakšna so priporočila in nasveti za uravnotežene obroke, ki telesu pomagajo pri obnovi in dajejo energijo preko celega dne?                                                            O tem bo predavala Alenka Košir, bivša športnica, mama treh otrok, ustanoviteljica programa V formi z Alenko Košir, znana tudi po avtorski vadbi VIIT ter po zdravih in okusnih receptih. Brez lažnih obljub o bližnjicah in čarobnih napojih zna motivirati še tako zaprisežene ne-ljubitelje gibanja, da ponovno vzljubijo svoje telo v gibanju.

EVA HROVAT KUHAR: PARTNERSTVO – PASTI IN REŠITVE

Četrtek, 22. oktober 2020 ob 18. uri

Katere pasti nas čakajo na partnerski poti ter kako se jim čim bolj uspešno izogniti? Kaj lahko naredimo, da se bomo v zvezi počutili udobno? Partnerstvo brez konfliktov ne obstaja, je pa reševanje teh izzivov odvisno od načina sporočanja svojih stisk in želja. Izvedeli boste,  na kakšen način se lotimo izzivov, da ne bodo uničujoči.                                                                      Uspešne strategije in izkušnje  za čim bolj osrečujoče življenje bo z nami delila Eva Hrovat Kuhar, psihologinja, vedenjsko-kognitivna in družinska terapevtka. Je mama dveh odraslih otrok in avtorica ki ji je v veliko zadovoljstvo, ko lahko pomaga do bolj zadovoljujočih odnosov in večjih vzgojnih uspehov.

UROŠ KUZMAN: KAKO GRESTA SKUPAJ MATEMATIKA IN KOMEDIJA

Četrtek, 19. november 2020 ob 18. uri

Od kod črpajo ideje Stand-up komiki? So tudi v osebnem življenju tako nasmejani? Kaj imata skupnega matematika in komedija? Ga študenti jemljejo resno ali…? To nam bo zaupal Uroš Kuzman, edini slovenski komik z doktoratom iz matematike. Dolgoletni Stand-up komik, se je gledalcem najbolj utrnil v spomin, ko je na žaru popekel Jana Plestenjaka in Boruta Pahorja. Pogovor bo vodila Lara Pirc.

MIHA KRAMLI: OSNOVNOŠOLEC NE MORE BITI LASTNIK PAMETNEGA TELEFONA

Sreda, 9. december 2020 ob 18. uri

Pretirana in prezgodnja raba zaslonov slabo vpliva na možgane, vse več je duševnih stisk, nevarnega sevanja in zasvojenosti. Hiperaktivnosti, motenj pozornosti in koncentracije je več kot kadarkoli, ogromno je tudi medvrstniškega nasilja. Dejstvo je, da osnovnošolec ne more biti lastnik pametnega telefona, lahko pa ga uporablja. Kako se torej obnašati, da mi in naši otroci ne zapademo tovrstni odvisnosti?                                                                                                            “Računalnik postane nevaren, ko on vodi nas in ne mi njega,” opozarja Miha Kramli, ki je strokovnjak z več kot 20-letnimi izkušnjami za kemične in nekemične odvisnosti, predvsem za odvisnosti od novih tehnologij. Je vodja ambulante za zdravljenje odvisnosti v Novi Gorici.

Komentiranje izključeno.