Infomlad.netStičišče.siInkubator socialnega podjetništva

POMLADNI CIKEL PREDAVANJ 2020

Vabimo vas na 4 predavanja pomladnega cikla 2020. Z nami bodo zanimivi predavatelji: ALENKA REBULA, IZIDOR GAŠPERLIN, LEO IVANDIČ IN VESNA VUK GODINA.

Na predavanjih boste izvedeli, kakšno moč ima narava za osebno rast in da jeza ni vedno slaba. Spoznali boste tudi, da otrok ne potrebuje idealnih staršev ter da veščine starševstva ne padajo z neba.

Redna cena posameznega predavanja znaša 8 evrov. Cena predavanja v paketu pa znaša LE 6 evrov (25 % popusta). Vsa štiri predavanja vam za prijave do 17. januarja 2020 ponujamo v paketu za samo 24 evrov (cena vključuje DDV). Pohitite in izkoristite ugodno ponudbo predavanj vrhunskih predavateljev.

Število paketov je omejeno, zato pohitite in si svoje mesto zagotovite TUKAJ.

Znesek lahko poravnate prek nakazila TRR 1010 0003 6040 442 (Intesa Sanpaolo Banka) ali nas obiščete v Središču Rotunda, Destradijev trg 11, Koper – vhod z Vojkovega nabrežja.

Predavanja bodo potekala v atriju Središča Rotunda, Destradijev trg 11, Koper.

Informacije: tel.:+386 (0)590 47 121, gsm: +386 (0)51 458 410 ali info@sredisce-rotunda.si

 

PODROBNEJŠI OPIS PREDAVANJ:

ALENKA REBULA: MOČ NARAVE ZA OSEBNO RAST

Sreda, 22. januar 2020, ob 18. uri

Narava nima le moči, da nas utrjuje in vrača zdravje, kar večina Slovencev ve, saj večinoma radi hodimo v naravo, ljubimo vrtove, naše gozdove, jezera, morje. A stik bi lahko bil še veliko globlji in bolj zdravilen. V telesu, ki je bitje narave, živi sposobnost samozdravljenja, izogibanja oviram in prepoznavanja nevarnosti. S posluhom in poglobitvijo našega odnosa do narave lahko zaživimo veliko polnejše in varnejše življenje.To zanimivo področje nam bo predstavila Alenka Rebula, psihologinja in pisateljica, znana po knjigah Blagor ženskam in Sto obrazov notranje moči. 

 

IZIDOR GAŠPERLIN: OTROK NE RABI IDEALNIH STARŠEV  

Četrtek, 27. februar 2020, ob 18. uri 

Čemu se moramo pri vzgoji otrok za vsako ceno poskušati izogniti? Kaj pomeni vzgoja za odgovornost in učenje na posledicah? Glavna naloga staršev ni, da se imajo njihovi otroci “lepo”. Otrok, ki je rasel ob “idealnih” starših, ki bodo naredili vse, še preden bi to naredil otrok sam, bo na prag odraslosti prišel nepripravljen. O glavnih nalogah starševstva bo predaval Izidor Gašperlin, partnerski in družinski terapevt z bogatimi izkušnjami. Več let je svetoval v Partnerski in družinski posvetovalnici, leta 2016 pa je izdal uspešnico “Čutim, torej sem!”, v kateri na izviren in iskriv način preko čustev povezuje osebno rast, duhovnost
in psihologijo.

 

LEO IVANDIČ: KAJ MORATE VEDETI O JEZI       

Sreda, 18. marec 2020, ob 18. uri

Za mnoge je jeza eno od najbolj neprijetnih čustev. V afektu jeze naredimo ali povemo kaj, česar v »normalnem« stanju nikoli ne bi. Kljub temu z jezo v osnovi ni nič narobe! Njeno energijo potrebujemo v vsakdanjem življenju; da nam moč, da se postavimo zase ter branimo svoje meje in stališča. Zato ni problem v jezi, temveč v tem, kako jo izrazimo. Zaradi katerih razlogov nekontrolirano izbruhnemo ali nasprotno, zakaj jezo potlačimo? Kdaj je jezo smiselno izraziti in kdaj ne? O tem nam bo predaval Leo Ivandič, certificirani predavatelj in svetovalec za osebni in duhovni razvoj deluje v Šoli čustvene inteligence.

 

VESNA VUK GODINA: VEŠČINE STARŠEVSTVA NE PADAJO Z NEBA

Četrtek, 16. april 2020, ob 18. uri 

Kje imajo danes starši največje pomanjkanje znanja o vzgoji in socializaciji otrok? Osnovna napaka staršev je njihovo prepričanje, da je otroku prijazna vzgoja  (t.j. vzgoja brez avtoritete in posledic) dobra predvsem zato, ker otroku prihrani nekatere navzven vidne konflikte in frustracije. Na predavanju Vesne Vuk Godina, doktorice socioloških znanosti in predavateljice socialne in kulturne antropologije, bomo izvedeli na kakšen način je za uspešno vzgojo otrok treba omenjeno prepričanje korigirati.Predstavila nam bo temeljne napotke, ki bodo staršem pomagali do bolj uspešne vzgojne in socializacijske prakse. 

Komentiranje izključeno.