Infomlad.netStičišče.siInkubator socialnega podjetništva

Osnove učinkovite poslovne komunikacije

V okviru evropskega projekta za spodbujanje kompetenc zaposlenih in brezposelnih nad 45 let razpisujemo izobraževalni tečaj 

Osnove učinkovite poslovne komunikacije.

Da bi bili pri komuniciranju kar se da uspešni, se je treba v prvi vrsti zavedati, da komuniciramo tudi takrat, ko mislimo, da ne. Najbolj uspešni smo takrat, ko dobro poznamo načine pravilne komunikacije in jih tudi uvedemo v naše vsakdanje in poslovno življenje.
Tečaj je namenjen vsem, ki bi radi izvedeli, kako lahko izboljšajo odnose z obstoječimi poslovnimi partnerji, nadrejenimi, bolj učinkovito in bolj samozavestno nastopijo pred svojimi sodelavci ter okrepijo lastne govorne, pisne in slušne kompetence.

Pričetek: Ponedeljek, 10. 2. 2020, ob 16:30

Lokacija: sejna dvorana, Središče Rotunda, Destradijev trg 11, 6000 Koper

Trajanje: 40 šolskih ur, predvidoma 13 srečanj (ob ponedeljkih in petkih ob 16:30)

Število udeležencev: največ 12–15

Tečaj vodi: Anita Urbančič. 

Anita Urbančič je radijska novinarka in voditeljica na nacionalnem radiu. Opravljeno ima Londonsko šolo za odnose z javnostmi. Svoje znanje, ki ga predaja tečajnikom na tečajih retorike in javnega nastopanja, je s prakso bogatila v več PR-agencijah, kjer je tako organizirala kot vodila različne dogodke, upravljala in razvijala spletne skupnosti ter opravljala delo svetovalke z javnostmi in tekstopisca.

Prijavite se: https://kompetence.snipi.info/Koledar?cal=SnipiLuk&prvi=true&prijavi=155

 

Vsebina programa:

Prvi del srečanj bo namenjen predstavitvi teoretičnih osnov retorike in veščin javnega nastopanja, drugi vpeljevanju posredovanega znanja v prakso, kjer bo poudarek na jasnem izražanju ter učinkoviti predstavitvi lastnih misli in idej. Ob upoštevanju, da veliko današnje poslovne komunikacije poteka prek spleta, e-mailov in telefona, bodo v tretjem delu tečaja udeleženci spoznali zakonitosti pisne poslovne komunikacije ter komunikacije prek telefona.

Teme:
– Pomen retorike in njena uporaba v praksi
– Kako se uspešno pripraviti na poslovni nastop?
– Predstavitev lastne poslovne ideje
– Pisanje poslovnih dopisov
– Komunikacija preko e-pošte in telefona
– Pisanje e-pisma, dopisa in dogovor za poslovni sestanek
– Poslovni bonton

Pogoji za vpis

V program se lahko vpišejo zaposleni in brezposelni, starejši od 45 let. Sprejeli bomo tudi nekaj prijav mlajših od 45 let (30%).

Dokončanje programa

Pogoj za dokončanje programa je najmanj 80% aktivna udeležba.

Sredstva za brezplačno učenje v celoti prispevata Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport ter Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

Komentiranje izključeno.