Infomlad.netStičišče.siInkubator socialnega podjetništva
pexels-photo-580613_
pexels-photo-580613_

POZNAVANJE IN POSTREŽBA PIJAČ

Da lahko na primeren način zaužijemo gastronomske izdelke, mora biti poskrbljeno za primerno postrežbo jedi in pravilno izbiro pijač. Kakovost dela v strežbi se lahko meri po izvedeni storitvi, zato je priporočljivo, da je oseba, ki opravlja ta poklic, strokovno usposobljena.

Namen tečaja je izpopolnjevanje znanja gostinskim in turističnim delavcem ali osebam, ki se s tem ljubiteljsko ukvarjajo, z namenom, da bi poglobili svoje znanje in veščine.

Udeleženci programa boste tako pridobili znanja, ki predstavljajo izhodišče za delo v strežbi ali baru brez ustrezne poklicne kvalifikacije.

V teoretičnem delu boste spoznali različne vrste pijač (vino, pivo, brezalkoholne pijače, tople napitke, močne alkoholne pijače …), gostinske obrate in njihovo opremo, pravilno pripravo za catering.

V praktičnem delu boste spoznali delo v točilnici ter se naučili pravilno postreči vina in ostale pijače pred gosti.

 

Pogoji za vključitev v izobraževanje:  

Zaposleni ali brezposelni, starejši od 45 let. Prednost bodo imeli udeleženci s končano največ srednjo (poklicno) šolo.                                                                                                                                                                            

Izobraževanje obsega 40 ur in se izvaja 2x tedensko. V eno skupino je lahko vključenih 12 – 15 udeležencev.

Trajanje: 40 šolskih ur, 3 ure na srečanje.

Lokacija: Središče Rotunda, Destradijev trg 11

Uvodno srečanje: Petek, 22. marec ob 16.30

Tečaj vodi: Peter Boršič 

Prijave so obvezne preko spletnega obrazca tukaj ali osebno pri nas v Središču Rotunda. 

 

Sredstva za brezplačno učenje v celoti prispevata Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport ter Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

Rezultat iskanja slik za ministrstvo za izobraževanje Rezultat iskanja slik za evropski socialni sklad

Komentiranje izključeno.