Infomlad.netStičišče.siInkubator socialnega podjetništva
kolegice
kolegice

Projekt Kolegice v Kopru

Ali končuješ študij, pa še ne veš, kaj oz. kje boš delala potem? Si iskalka prve zaposlitve in potrebuješ nekaj pomoči pri vstopu na trg dela?

Kolegice te vabijo, da v leto 2019 vstopiš v njihovi družbi in se do nedelje, 3. februarja 2019, prijaviš v klub Kolegic v Kopru: https://app.nefiks.si/activity/1211

Prvo srečanje Kolegic v Kopru bo v torek, 5. 2., ob 17. uri v prostorih Centra mladih Koper (Gregorčičeva 4, Koper).
Klub Kolegice se bo prvih šest tednov srečeval tedensko, nato pa se boste kolegice predvidoma dobivale mesečno, po potrebi pa pogosteje.

V primeru vprašanj pišite na e-naslov kolegice@nefiks.si.

Vabljene, da se udeležite prvega srečanja.

Ekipa Kolegic, Zavod Nefiks

Na kratko o Kolegicah
Na Zavodu Nefiks želijo mladim ženskam − eni izmed najbolj ranljivih skupin na trgu dela − pomagati pri pridobitvi novih kariernih izkušenj. Delovanje projekta je na praktični ravni zasnovano na podlagi neposrednega pretoka znanja med starejšo uspešno žensko in mlado iskalko zaposlitve, ki je šele na začetku svoje poti.

Pred srečanji z mentorico se skupina deklet najprej dobiva na sproščenih, a strokovno vodenih tedenskih srečanjih, na katerih udeleženke v družbi svojih vrstnic razvijajo svoj karierni načrt. Poleg tega skupaj načrtujejo dogodke, s katerimi želijo širšo javnost opozoriti na problematiko zaposlovanja mladih žensk, spodbuditi lastno zaposljivost in zaposljivost drugih žensk ter odgovorne organe pozvati k ukrepanju.

Projekt Kolegice v Kranju podpirata Urad Republike Slovenije za mladino in Center mladih Koper.

Komentiranje izključeno.