Infomlad.netStičišče.siInkubator socialnega podjetništva

Leonida Mrgole in dr. Albert Mrgole: Ko jim je vse brez smisla

Vabljeni na drugo predavanje pomladnega cikla, v četrtek 7. februarja 2019, ob 18. uri v Središče Rotunda, Destradijev trg 11, Koper (vhod z Vojkovega nabrežja).

Kako motivirati današnje otroke, ko jim je vse brez smisla? Izgubili smo vso avtoriteto, otroci nas zelo malo upoštevajo. Kako naj vplivamo na njih? Skrivnost motiviranih otrok, še zlasti najstnikov, je ves čas smisel. Otroci počnejo stvari, v katerih vidijo smisel. In res je, v mnogih situacijah, kjer odrasli kaj zahtevajo od njih, ne vidijo smisla. Nekateri ne vidijo smisla v učenju, v upoštevanju šolskega reda, pravil in meja, drugi ne v upoštevanju avtoritete; nekateri ne vidijo smisla nikjer in jim je vse brez veze. Zdi se, da nimajo ciljev, da so apatični, brez volje do življenja.

Odgovor na zgoraj zastavljena vprašanja sta predavatelja našla v moči človeške navezanosti in bližine, v zdravi odzivnosti na otrokove razvojne potrebe, v medsebojnih odnosih, kjer se odrasli odzivajo z empatijo. Otroci, ki so v stiku s pomembnimi odraslimi, imajo smisel in sledijo vzgojnim nameram odraslih. Kako do stika in vpliva? Predavatelja bosta pripravila konkretne zgodbe z rešitvami dobrega upanja.

Trenutno zelo priljubljena predavatelja, Leonida in dr. Albert mrgole, ki sta starša štirih odraslih otrok, že več kot 15 let delujeta v psihoterapevtski praksi. Starši imajo zlasti radi njun preprost način, ko na konkretnih primerih pokažeta, kako ohraniti stik z otroki in starševsko moč v vsakdanjih domačih situacijah. Na predavanjih brez olepševanja pokažeta stvari, kakor so v resnici. S svojim sproščenim načinom prinašata staršem uporabne namige in upanje za praktične rešitve in večjo povezanost v družinah.

Napisala sta uspešnico, vzgojni priročnik za starše Izštekani najstniki in starši, ki štekajo.

Vabljeni! Število mest je omejeno. Cena posamezne vstopnice je 8 €.

Vstopnice lahko kupite v Središču Rotunda, Destradijev trg 11, Koper (po novem je možno plačilo tudi z bančno kartico) ali s plačilom na TRR SI56 1010 0003 6040 442 (Banka Intesa Sanpaolo), namen: predavanje Mrgole, sklic: 99.

Informacije: tel.:+386 (0)590 47 121, gsm: +386 (0)51 458 410 ali info@sredisce-rotunda.si.

 

Komentiranje izključeno.