Infomlad.netStičišče.siInkubator socialnega podjetništva
4. Možina

Miran Možina: Pozitiven pogled na depresijo

Vabljeni na zadnje predavanje jesenskega cikla 2018 v sredo, 12. decembra 2018 ob 18. uri v Središče Rotunda, Destradijev trg 11, Koper (vhod z Vojkovega nabrežja). Z nami bo dr. med, specialist psihiater in psihoterapevt Miran Možina.

Sodobna medicina oziroma psihiatrija depresijo vidi predvsem kot patološko stanje oziroma kot bolezen. V umetnosti in filozofiji pa se je od renesanse naprej razvijal tudi t. i. poetični pogled, ki poudarja, da je lahko prehodno stanje in mogoč vir za osebno rast in ustvarjanje. Farmacevtska industrija spodbuja medicinski pogled, ker si s tem širi trg za prodajo antidepresivov in anksiolitikov. Tako se je z dobičkonosnimi motivi preveč vpletla v delo zdravnikov, ki danes preširoko postavljajo diagnozo »velika depresivna motnja« in se prehitro odločajo za zdravila ter zanemarjajo eksistencialni psihoterapevtski in psihosocialni – skupnostni pogled in pristop. Ob zgledu številnih znanih umetnikov, filozofov, znanstvenikov in mistikov, ki so za svoje navdihujoče stvaritve črpali navdih iz lastnih depresivnih izkušenj, bomo na predavanju iskali bolj pozitiven in bolj uravnovešen pogled na depresijo.

Vabljeni, da se nam pridružite. Število mest je omejeno!

Cena posamezne vstopnice je 8 €.

Vstopnice lahko kupite v Središču Rotunda, Destradijev trg 11, Koper ali s plačilom na TRR SI56 1010 0003 6040 442 (Banka Intesa Sanpaolo), namen: predavanje Možina, sklic: 99.

 

Več o predavatelju:

Mag. Miran Možina, dr. med., specialist psihiater, sistemski psihoterapevt, učni terapevt in supervizor, ustanovitelj in direktor Fakultete za psihoterapevtsko znanost Univerze Sigmunda Freuda v Ljubljani, vodja izobraževanja iz sistemske psihoterapije in strokovni vodja ambulante za otroke in mladostnike v okviru Psihoterapevtske ambulante fakultete. Poklicna pot ga je vodila preko dela psihiatra v psihiatrični bolnici Vojnik pri Celju, lastne psihoterapevtske prakse, zaposlitve asistenta na Fakulteti za socialno delo v Ljubljani ter vodje in učitelja izobraževanja iz sistemske družinske terapije. Sodeloval in vodil je razne dobrodelne projekte psihosocialne pomoči za otroke, mladostnike, njihove družine in za uporabnike psihiatrije v Društvu za prostovoljno delo in psihosocialno pomoč ODMEV. Je član Švedskega združenja za hipnozo ter član Društva za medicinsko hipnozo Slovenije. Leta 2003 je pridobil Evropsko diplomo za psihoterapijo (ECP) s strani Evropskega združenja za psihoterapijo (EAP). Od leta 1998 do 2006 podpredsednik Slovenske krovne zveze za psihoterapijo. Leta 2007 je dobil Zlato priznanje Slovenske krovne zveze za psihoterapijo za razvoj psihoterapije. Od junija 2006 do junija 2010 je bil član Delovne skupine za pripravo zakona o psihoterapevtski dejavnosti pri Ministrstvu za zdravje. Je ustanovitelj in odgovorni urednik prve slovenske psihoterapevtske strokovne in znanstvene revije Kairos – Slovenska revija za psihoterapijo.

Komentiranje izključeno.