Infomlad.netStičišče.siInkubator socialnega podjetništva
posebna ponudba JA KOLAŽ
posebna ponudba JA KOLAŽ

Jesenski cikel 2018 – Kdo bodo naši gostje?

Središče Rotunda ponovno odpira svoja vrata z jesenskim ciklom 2018. Cikel predavanj bo otvorila Desa Muck, 26. septembra 2018 – ob 18. uri, v atriju Središča Rotunda, Destradijev trg 11, Koper.

Na predavanjih bo beseda tekla o aktualnih temah in temeljila na uporabnem znanju. Govora bo o motivaciji za življenje, vzgoji, osebnih zgodbah kot tudi o stresu in izgorelosti.

SPORED PREDAVANJ:
Sreda, 26. september 2018, ob 18. uri
Desa Muck: “Takole bom rekla!”
Z nami bo najbolj brana slovenska pisateljica, gledališka in filmska igralka, televizijska voditeljica, scenaristka in publicistka, ki s pozitivnim tonom brez ovinkarjenja pove tisto, kar misli. Takole bom rekla je naslov zbirke 62 kolumn, ki jih  je Desa Muck napisala za različne revije med leti 2008 in 2018, kjer se dotika zelo širokega spektra vsebin, ki so zaobjete v poglavjih z naslovi: Osebno, Mediji, V času medmrežja, Česa je zmožno človeško bitje, Kriza, Ozaveščeni in neozaveščeni, Snov za jezo, Mati narava, Zdravje. Teh tem se bo Desa dotaknila tudi na našem predavanju. Z nami  bo delila nekaj lastnih življenjskih izkušenj in nasvetov za spopadanje z izzivi, na katere naletimo na naši življenjski poti.

Četrtek, 18. oktober 2018, ob 18. uri
Marko Juhant: Notranja motivacija in veselje do življenja
Marko Juhant, specialni pedagog za motnje vedenja in osebnosti nam bo zaupal skrivnosti notranje motivacije med mladimi. Mladi iščejo svobodo in prostost, kjer jim starši in učitelji niso povedali, da se lahko odločajo tudi avtonomno. Znotraj širokih meja. Če so to storili, so skušali avtonomijo usmerjati z nagradami in s kaznimi, pa so jo tako le zadušili. Kaj od znotraj motivira najstnike in kako jim lahko pomembni odrasli pomagajo? Kaj vse daje veselje do življenja? Odgovore bo razkril predavatelj in jih podkrepil s svojim znanjem, izkušnjami.

Četrtek, 22. november 2018, ob 18. uri
Tina Bončina: Zdrav odziv telesa na stres in izgorelost
Tina Bončina je dr. med., psihoterapevtka. Je prva slovenska terapevtka Logosinteze. Ima izkušnje z individualno, partnersko in družinsko terapijo otrok in mladostnikov. Na njenem predavanju boste izvedeli več o zdravem odzivu telesa na stres in kaj se zgodi, kadar telo ne zmore več – ko se ujamemo v vzorce, ki vodijo v bolezen. Spoznali boste, kako to učinkovito preprečiti in kako ravnati, če smo že ujeti v izgorelost.

Sreda, 12. december 2018, ob 18. uri
Miran Možina: Pozitiven pogled na depresijo
Mag. Miran Možina, psihiater in psihoterapevt nam bo predstavil dvojni obraz depresije. Depresija je v sodobni medicini označena kot bolezen, kar spodbuja farmacevtska industrija. Tako se je z dobičkonosnimi motivi preveč vpletla v delo zdravnikov, ki danes preširoko postavljajo diagnozo “velika depresivna motnja” in se prehitro odločajo za zdravila ter zanemarjajo eksistencialni psihoterapevtski in psihosocialni – skupnostni pogled in pristop. Dandanes prevladujeta biologistični in individualistični pogled na depresijo, zato je važno, da se temu trendu upremo  in jo poskušamo uzreti širše, z družbene in kulturne perspektive; da se pri tem tisti, ki smo jo doživeli, otresemo sramu; da jo destigmatiziramo in jo izkoristimo kot vir.

*Redna cena posameznega predavanja znaša 8 evrov. Cena predavanja v paketu pa znaša LE 6 evrov (25 % popusta). Vsa štiri predavanja vam za prijave do 18. septembra 2018 ponujamo v paketu za samo 24 evrov (cena vključuje DDV). Pohitite in izkoristite ugodno ponudbo predavanj vrhunskih predavateljev.

Število paketov je omejeno – na voljo je le 30 paketov, zaradi števila razpoložljivih mest, zato pohitite in si svoje mesto zagotovite TUKAJ.

Znesek lahko poravnate prek nakazila TRR 10100-0036040442 (Intesa Sanpaolo Bank) ali nas obiščete v Središču Rotunda, Destradijev trg 11, Koper – vhod z Vojkovega nabrežja.

Informacije: tel.:+386 (0)590 47 121, gsm: +386 (0)51 458 410 ali info@sredisce-rotunda.si

 

Več o predavateljih:

Desa Muck se je rodila se je 29. avgusta 1955 v Ljubljani. Nekaj časa je delala, kot pomočnica vzgojiteljice v vrtcu Poljane, nato pa kot negovalka duševno prizadetih otrok. Nekaj časa je bila tudi kot risarka v gradbenem podjetju, preizkusila pa se je tudi v vlogi igralke v filmih, gledaliških predstavah ter kot voditeljica. Kot pisateljica je sprva pisala ljubezenske zgodbe, nato mladinsko literaturo. V svojem pisanju zavzema preproste in splošne človeške izkušnje. Piše pa tudi za odrasle in je avtorica preko 60 monografskih publikacij. Njene najpogostejše tematike so namenjene pubertetnikom in se večinoma gibljejo okoli spolnosti, droge, šole, itd. Tematik se loteva na duhovit in šaljiv način. Knjige iz serije »Blazno resno« so pisane po naročilu, s tem, da se je sama odločala o temah.

Marko Juhant je specialni pedagog za motnje vedenja in osebnosti. Izkušnje in spoznanja iz dolgoletnega dela z otroki v obliki predavanj s konkretnimi primeri iz vsakodnevnega življenja prenaša na učitelje, vzgojitelje, starše in otroke. Je konkreten in praktičen. Tako v življenju kot pogovoru. V šoli sta mu bila najljubša odmor in telovadba, danes pa čas najraje preživlja v naravi. In štirinožni prijatelj Dante je vedno z njim.

Tina Bončina je psihoterapevtka. Zaključila je študij transakcijske analize pri dr. Zoranu Milivojeviću in znanje nadgrajevala tudi na podiplomskem študiju psihoterapije na Katedri za psihoterapijo Medicinske fakultete v Ljubljani. Je prva slovenska terapevtka Logosinteze – izobraževanje je zaključila pri dr.Willem Lammersu. Zaključila je tudi tečaj hipnoze pri prof. Marjanu Pajntarju. Po študiju medicine na Medicinski fakuleteti Univerze v Ljubljani je opravila sekundarijat na Kliničnem centru in nato sedem let delala na Psihiatrični kliniki Ljubljana. Ima izkušnje z individualno, partnersko in družinsko terapijo ter terapijo otrok in mladostnikov. V slovenščino je prevedla knjigo dr. Zorana Milivojevića: Igre, ki jih igrajo narkomani (2013), ki je izšla pri založbi Modrijan.

Miran Možina je psihiater in psihoterapevt, direktor in dekan Fakultete za psihoterapevtsko znanost Univerze Sigmunda Freuda v Ljubljani. Leta 1983 je diplomiral na Medicinski fakulteti v Ljubljani. Dolga leta je deloval na Fakulteti za socialno delo v Ljubljani, od leta 2013 pa je direktor Fakultete za psihoterapevtsko znanost Univerze Sigmunda Freuda v Ljubljani. Med leti 1983 in 2006 je vodil razne dobrodelne projekte psihosocialne pomoči za otroke in mladostnike. Leta 2007 je ustanovil in postal odgovorni urednik slovenske psihoterapevtske strokovne in znanstvene revije Kairos.

Komentiranje izključeno.