Infomlad.netStičišče.siInkubator socialnega podjetništva

Akcija Narišimo obalo: soustvarjanje prihodnosti slovenske obale

V petek, 21. septembra 2018, se je v Kopru na obalni cesti med Koprom in Izolo odvijal dogodek »Narišimo obalo«. Na tem območju so bile združene različne organizacije in ustanove tako, da so na 2,24 km dolgo »rolo« papirja, razprostrto na tem območju, skupaj risali, pisali ali kako drugače snovali prihodnost obalne ceste.

Cilj dogodka je bil skozi aktivno udejstvovanje spodbuditi lokalne deležnike in javnost k sodelovanju pri urejanju javnega prostora, vzbuditi zavest o možnosti soodločanja, pridobiti predloge za urejanje prostora in spodbujati aktivno državljanstvo.

Dogodka smo se udeležili tudi iz Središča Rotunda, kot vodilni partner LAS Istre, kjer smo imeli svojo stojnico in mimoidočim nudili promocijski material ter jih informirali o delovanju in aktivnostih LAS Istre.

Obiskovalci so lahko na vsaki stojnici pisno oddali svoje ideje in želje glede videza obalne ceste, ki predstavlja velik potencial za razvoj naše obalno-kraške regije. Tisti najbolj kreativni so si na stojnici lahko sposodili tudi voščenke, barvne svinčnike in flomastre ter na dva kilometrsko rolo papirja narisali svoje ideje in vizijo glede obalne ceste v prihodnosti.

Dogodek je bil uspešen, saj so obiskovalci imeli mnogo izvirnih in zanimivih idej. Mlajša populacija je bila kar enotna in si želi predvsem zabave, tako so njihove ideje vključevale adrenalinske parke, diskoteke in bare na splavih ter plezalne stene. Spet drugi pa so si želeli preproste ureditve okolice in lažji dostop do morja.

Komentiranje izključeno.